BEELDHOUWEN IN AMSTELVEENS KUNSTATELIER

Onder de rook van Amstelveen, waar streekbus, grazende koeien en dartelende lammeren elkaar ternauwernood passeren, waar de hectiek van het steeds groter wordende Westwijk vloeiend overgaat in een stuk verstild polderlandschap, daar staat  in alle rust een vriendelijk wit huis met een wit puntdak en een wit hek.  Voor het huis een rij jonge leiperen, achterin een pittoresk theehuis en een fontein in een kleine vijver. In al haar eenzaamheid ligt op de rand van de vijver een klein meisje, in haar eigen gedachten verzonken. Algengroen kleurt haar haren, peinzend gaat haar blik over de weidse vlakten. Haar blik is versteend.  Over het grindpad loopt de bezoeker naar achteren, naar het atelier van beeldend kunstenaar San Sia Karina Tan.  

San Sia beeldende kunst geeft cursussen beeldhouwen en steenhakken in het atelier (nieuw adres volgt i.v.m. verhuizing).
Cursus:
- woensdagavond van 19.30-22.30 uur
- vrijdagochtend van 10.00-13.00 uur

Het voordeel van deze doorlopende cursus is dat de tijden flexibel zijn; cursisten mogen zelf de duur van hun cursusdag bepalen. Het kan voorkomen dat men de ene vrijdag alle tijd van de wereld heeft, terwijl men de vrijdag daarop slechts 2 uur ter beschikking heeft. U betaalt slechts voor de tijd dat u aanwezig bent.

De kosten bedragen € 13,50 per uur, incl. 21% BTW en gebruik van gereedschap, exclusief materiaalgebruik. 

Klei en diverse stenen zijn verkrijgbaar in het atelier.

Voor meer informatie of voor aanmelding:  0624-567459 of mail naar Karina

Zie ook:
- www.amstelveenweb.com:
- Kies je docent

meisje bij vijver

WAT KUNT U VAN EEN
BEELDHOUWLES VERWACHTEN?

Er zijn diverse mogelijkheden om aan een beeldhouwwerk te beginnen. Men kan de steen zelf als uitgangspunt nemen;  men kan zich laat leiden door de steen. Gewapend met een hamer en een beitel  bekijkt men eerst de sterke en zwakke punten. Wat wil men weglaten en wat wil men behouden? Deze vorm is zeer goed voor het ontwikkelen van een gezonde nieuwsgierigheid gecombineerd met het  vermogen om zich aan te kunnen passen. Men leert snel beslissingen nemen en in te spelen op de nieuwe vormen die plotseling ontstaan.

Een tweede manier is om aan de hand  van een kleischets deze vorm eerst uit het zachte gasbeton te halen.  Er is namelijk een groot verschil tussen materiaal toevoegen (klei) of weghalen (uit steen). Na deze tussenstap gaat men over op de echte steen. Het is echter ook mogelijk om alleen met klei te werken en deze te laten afbakken. Dit gebeurt in samenwerking met een keramiekatelier in Amstelveen.


Het durven weghalen, het vloeiende lijnenspel,  de afwerking van een steen (polijsten); het zijn allemaal zaken waar iedere beginnende kunstenaar mee worstelt. Het proces om te creëren is echter zo mooi dat het zeker het proberen waard is!